eur:
389.55
usd:
357.74
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes beszédet mond az állami kitüntetések és a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjak átadóünnepségén az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepe alkalmából a Hagyományok Házában 2023. augusztus 18-án.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Üzent Semjén Zsolt a Magyarországra átszökött ukránok ügyében

Menekültügyi eljárást indítottak az ukrán határon áthatolt teherautó utasai ügyében.

Andrij Demcsenko ezredes, az ukrán határőrszolgálat szóvivője hétfőn közölte az Ukrajinszka Pravda hírportállal, hogy Kárpátalján egy fekete katonai rendszámú, GAZ-66-os típusú teherautó vasárnap áthatolt az államhatáron Ukrajnából Magyarországra. A magyar határőrök pedig 32 ukrán állampolgárt vettek őrizetbe, az ukrán határőrök pedig több olyan személyt, akiknek közük lehet a teherautón utazók illegális átszállításához.

Az incidens Kockaszállás és Nagybégány között történt, a videókamerák rögzítették, ahogy a teherautó a dűlőútról a szántón át a határ felé halad. Az autót később a magyar oldalon találták meg üresen, minden utasa elhagyta.

Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-főkapitányság kedden közölte, hogy a hatóság menekültügyi eljárásban dönt a menedékkérő kérelmezők menekült, vagy oltalmazott státuszáról, illetve az eljárásban vizsgálják, hogy a kérelmezők jogosultak-e a visszaküldés, a kiadatás elleni védelemre. Közleményükben emlékeztettek arra, a Magyarországra érkező, nemzetközi védelemre szoruló külföldi menedékkérők a hatályos magyar és nemzetközi jogszabályok alapján védelemben részesülnek.

Az atv.hu megkereste az ügyben Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettest, a KDNP elnökét, aki kijelentette: "Természetesen senkit sem küldünk vissza Ukrajnába, Magyarországon minden menekült biztonságban van". Semjén ezzel megerősítette korábbi, májusi nyilatkozatát: akkor elmondta, hogy Magyarország nem fogja kiadni Ukrajnának a hozzánk menekülteket, függetlenül attól, hogy az adott személyek katonakötelesek-e vagy sem.

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×