eur:
389.51
usd:
357.67
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke évértékelő beszédet mond pártja tisztújító kongresszusán a Budapest Kongresszusi Központban 2023. február 5-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Attila

Gyurcsány Ferenc: kell még valamit mondanom, Gergő?

A Demokratikus Koalíció elnöke kész forgatókönyvet lát a főpolgármester-választás ügyében.

Egyelőre nem tudni, hogy októbertől ki lesz Budapest főpolgármestere, mert a vasárnapi választást minimális, 324 szavazatos előnnyel a jelenlegi városvezető, Karácsony Gergely nyerte, de kihívója, Vitézy Dávid indítványára a Nemzeti Választási Bizottság szerdán elrendelte a több mint 24 ezer érvénytelen voks újraszámolását. A döntés visszásságaira hivatkozva aztán csütörtök délután Karácsony Gergely közölte: kezdeményezi a főpolgármester-választás megismétlését a lehető legrövidebb határidőn belül.

Az ügyben megszólalt Gyurcsány Ferenc, a Facebookon azt írta, hogy szerinte "mindent meg fognak tenni azért, hogy elvegyék Karácsonytól a főpolgármesterséget. Mindent."

A volt miniszterelnök úgy véli, hogy kész forgatókönyvet látunk, amelyben "a Fidesszel megértő, konstruktív ellenzéki szerepet játszó LMP jelölte a Fidesz egykori államtitkárát, Vitézy Dávidot Karácsony Gergely ellenében. A Fidesz a választás előtt két nappal visszavonta saját jelöltjét és Vitézy támogatására szólította fel híveit. Magyar Péter bejelentette, hogy egyik jelöltet se támogatja és érvénytelen szavazat leadását ajánlotta híveinek. Ezek után a választásokat elveszítő Vitézy az érvénytelen szavazatok újraszámolását követelte. A Fidesz delegáltjai a Nemzeti Választási Bizottságban elrendelik az újraszámolást. A lehetséges fellebbviteli fórumok mindegyike, azaz a Kúria és az Alkotmánybíróság a Fidesz befolyása alatt működik."

A Demokratikus Koalíció elnöke végül ezt írta: "Kell még valamit mondanom, Gergő?"

Gyurcsány Ferenc utóiratként pedig hozzátette, a választást Karácsony Gergely nyerte, "ő a nép akarata szerint a budapestiek főpolgármestere. Minden támogatásunk és szolidaritásunk az övé."

Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×