eur:
389.65
usd:
357.8
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke
Nyitókép: Pixabay

Kétszázezer diákot érnek el idén a Pénz7 tanórái

Meghatározó a pénzügyi tudatosság a pénzügyi stabilitás szempontjából – közölte a Pénz7 elnevezésű témahét megnyitásakor a jegybank alelnöke.

Egy érintéses fizetéssel, 2019 forint terheléssel szimbolikusan is megnyitották a szervezők hétfőn a Magyar Nemzeti Bank székházában az 5. alkalommal megszervezett pénzügytudatossági és vállalkozói témahetet. Elsőként a jegybank alelnöke szólalt fel a Pénz7 nyitó eseményén. Windisch László arról beszélt: nemcsak versenyképes vállalkozókra, hanem versengő pénzügyi szektorra is szükség van, ezt a versengést pedig a tudatosság fejlesztésével lehet elősegíteni. Ez, vagyis a pénzügyi tudatosság pedig kiemelten is fontos az ország szempontjából – mondta az MNB alelnöke.

"Egy ország pénzügyi kultúrájának szintje makrogazdasági jelentőségű, pénzügyi stabilitási kérdés is. Az államháztartás, az állami költségvetés stabilitása az egyik nagyon fontos pillére egy ország pénzügyi stabilitásának, de

legalább ilyen fontos a vállalkozások, a gazdálkodók, a háztartások, a családok és minden egyes állampolgár pénzügyi stabilitása".

Windisch László kiemelte: az alapműveltségbe bele kell tartoznia a pénzügyi ismereteknek is. A megnyitón kiderült, hogy az utóbbi években jelentősen nőtt a témahét mérete és súlya, erről Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár számolt be beszédében. A Pénz7-en

  • 1200 iskola és
  • 200 ezer tanuló vesz részt, valamint
  • 14 ezer tanórát tartanak meg a Pénz7-en, ebbe
  • 700 pénzügyi és vállalkozói önkéntes kapcsolódik be.

Hegedű Éva a Bankszövetség elnökségi tagja pedig megjegyezte az emelvényhez lépve, hogy van még teendő, mert például a megtakarítások szintje esetében tovább kell javulnia a mutatóknak. "Nemzetközi összehasonlításban

Magyarországon a mintában részt vevő lakossági ügyfelek közül csak minden negyediknek van megtakarítása. Ez lényegesen rosszabb a nemzetközi átlagnál".

A megnyitón Gion Gábor pénzügyekért felelős államtitkár úgy fogalmazott: Európa-szerte kiemelkedő teljesítmény a Pénz7 mint pénzügytudatossági esemény. A rendezvényen a Pénz7 szakmai támogatójának, a Pénziránytű Alapítványnak több elismerését is átadták.

A témahét keretében összesen több mint hétezer programot rendeznek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Egy fontos szabályon változtatna az olimpia magyar kézilabdabírója

Komoly erőnléti és mentális felkészülést kell végeznie Kiss Olivérnek, aki Bíró Ádámmal együtt játékvezetőként dolgozhat a párizsi olimpia kézilabdatornáján. Azt még nem tudja, hogy melyik mérkőzéseket kapják, de az biztos, hogy a magyarok csoportjában nem vezethetnek.

Joe Biden visszalépése után egyik fő szövetségesét veszítette el Olaf Scholz

A német pártok nagy része Joe Bident pártolta az amerikai elnökválasztási kampányban, az elnök visszalépése azonban új helyzetet teremtett. Az AfD szerint viszont Kamala Harris ajánlásával Joe Biden Donald Trumpnak tett "óriási szívességet".
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.23. kedd, 18:00
Haranghy Csaba
a Nemzeti Vízművek Zrt. vezérigazgatója
Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Nagyot mentek ma az amerikai tech papírok

Vasárnap Joe Biden bejelentette, hogy visszalép a 2024-es amerikai elnökválasztástól. A befektetők és piaci elemzők véleménye egyelőre megoszlik arról, hogy milyen hatással lesz ez a döntés a piacokra. Ami viszont biztos, hogy az ázsiai piacokon vegyes hangulatban telt a kereskedés a váratlan kínai kamatvágást követően: a vezető indexek közül csak a Hang Seng tudott pluszban zárni. Ezt követően az európai tőzsdéken határozott emelkedést láthattunk, és a Nasdaq vezetésével az amerikai tőzsdék is felpattantak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 22. 20:36
×
×
×
×