eur:
389.77
usd:
357.9
bux:
73375.88
2024. július 23. kedd Lenke

Várható időjárás

A kedd estig várható időjárás a fővárosban és környékén:

Erőteljes nappali gomolyfelhő-képződés várható, emellett fátyolfelhők is lesznek felettünk. Zápor, zivatar valószínű, akár ismétlődő jelleggel is (50-70% eséllyel). Az északi szél helyenként megélénkül. A zivatarokat erős, néhol viharos széllökés is kísérheti. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 fok körül alakul.

Az elkövetkező 5 nap időjárása:Szerdán záporokkal, zivatarokkal markánsabb hidegfront vonul át felettünk, a feltámadó északnyugati széllel hűvösebb levegő érkezik. Országszerte visszaesik a hőmérséklet, csütörtökre legkésőbb a Dél-Alföldön is megszűnik a kánikula. A hajnalok frissek lesznek, de nagy eséllyel ez csak átmeneti lesz, ugyanis a hétvégén ismét melegedés körvonalazódik.

Várható időjárás az ország területén szerda éjfélig:

Felhőátvonulásokra számíthatunk többórás napsütéssel, majd késő délutántól északnyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, így holnap is inkább csak rövidebb napos időszakok valószínűek. Elszórtan, holnap napközben átmenetileg több helyen várható záporeső; a havas eső záporok, hózáporok esélye egyre inkább északkeletre szorul, majd szerdán már inkább csak a hegyekben lehet halmazállapot-váltás. Az északnyugati, nyugati szél gyakran megerősödik, helyenként viharossá fokozódik. A délnyugati megyékben, illetve északkeleten többnyire mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +3 és -5 fok között változik, a szélcsendesebb részeken számíthatunk az alacsonyabb értékekre.
A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 5 és 10 fok között valószínű.

Jelenlegi időjárás

2024.07.23 04 óra
Békéscsaba repülőtér 18.3°C derült
Budapest Pestszentlőrinc 23.1°C derült
Debrecen repülőtér 20.4°C fátyolfelhős
Kékestető 19.1°C kissé felhős
Paks 21.3°C derült
Pér repülőtér 21.1°C kissé felhős
Siófok 24.8°C kissé felhős
Szeged külterület 21.5°C kissé felhős
Szolnok repülőtér 20.2°C derült

Adatok: Országos Meteorológiai Szolgálat

×
×
×